Salon mizerabil la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara. Replica primarului: E o situație temporară

Imagini de coșmar din Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara circulă pe Internet: pereți mâncați de mucegai și mizerie, paturi ruginite și așternuturi murdare, acestea sunt condițiile în care sunt nevoiți să stea internați o parte dintre bolnavii care vin la acest spital.

Primarul din Timișoara, Nicolae Robu, reacționează și spune la Europa FM că mare parte din spital este renovat la standarde înalte. Însă, recunoaște, mai sunt saloane care arată jalnic și în care, într-adevăr, medicii încă mai internează pacienți.

Fotografiile cu un salon mizerabil au fost postate pe Internet de o doamnă al cărei bunic de 87 de ani a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Bebes din Timișoara.

Spune că în acel salon mai stau alți aproape 8 pacienți, înconjurați de mizerie.

După ce pozele postate de dumneaei au început să circule pe Internet, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat, la rândul sau o serie de fotografii în care se pot vedea saloane curate, moderne, proaspăt renovate. Edilul spune la Europa FM că mare parte din Spitalul de Boli Infecțioase este renovat. Afirma că timp de 50 de ani nu au existat lucrări de reabilitare și promite că până la vară, întreg spitalul va fi refăcut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicolae Robu spune că medicii sunt nevoiți să interneze pacienți chiar în acele condiții, nu există alt spațiu în care să fie primiți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a fost înfiinţat în anul 1973, într-o clădire construită în anul 1942, iar unitatea medicala deserveşte judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS