Salina Praid livrează sare, dar activitatea rămâne blocată pe activitățile de turism și de extracție

Livrările de sare de la Salina Praid au fost reluate, marţi, în urma demersurilor făcute de prefectul judeţului Harghita care a avertizat conducerea unităţii, dar şi muncitorii care se află în grevă că refuzul de a furniza sare pentru drumuri în această perioadă poate aduce atingere siguranţei naţionale.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat că protestatarii au înţeles situaţia şi au fost de acord să deblocheze livrările de sare către parteneri, rămânând blocate activităţile de extracţie şi de turism – notează Agerpres.

Acesta a precizat că o delegaţie a protestatarilor va participa după-amiază, la Bucureşti, la negocieri cu directorul general Salrom, Dumitru Matei, existând speranţa că se va ajunge la un consens, iar de miercuri activitatea salinei Praid se va relua în totalitate.

Greva declanşată săptămâna trecută la Salina Praid a făcut ca stocurile de sare ale societăţii care se ocupă de deszăpezirea municipiului Târgu Mureş să se epuizeze, iar marţi, în urma unei ninsori abundente, traficul rutier a fost paralizat.

Greva de la Salina Praid a început în data de 22 februarie, când 55 de mineri au rămas în subteran, iar apoi au continuat protestul la suprafaţă, ca urmare a nemulţumirilor legate de salarii.

Conducerea Salinei Praid susţine că problema de fond, respectiv creşterea salarială, nu va fi rezolvată întrucât legislaţia nu permite acest lucru, chiar dacă unitatea aduce profit la bugetul de stat şi că, în acest moment, salina nu poate onora comenzile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS