Confidenţialitate

Salariul minim creste de marti cu 50 lei

Salariul minim crește începând de astăzi de la 850 la 900 de lei. Chiar și așa România rămâne la coada clasamentului european în această privință.

Odată cu salariul minim vor crește însă și amenzile de circulație.

De asemenea, tot de astăzi intră în vigoare mai multe scumpiri.

Potrivit datelor Ministerului Muncii aproape un milion de români câştigă mai puţin de 900 de lei pe lună. În continuare însă, suntem pe penultimul loc în Europa atunci când vine vorba de câștiguri.

Comparativ, cel mai ridicat salariu minim îl primesc angajaţii din Luxemburg: peste 1.900 de euro.

In functie de salariul minim sunt calculate si amenzile de circulație. Astfel, începând de astăzi, un punct de amendă va ajunge la 90 de lei. Așadar, cuantumul va fi stabilit de la minimum 180 de lei la maximum 1.800 de lei.

Și gazele se vor scumpi – pentru a treia oară anul acesta. În cazul populației, majorarea va fi de 2,5%, iar pentru consumatorii industriali 1,5 procente.

Şcolile de şoferi vor fi şi ele în trend cu majorările. Instructorii vor mări tarifele cu peste 30 de procente pentru că, spun ei, legea nu le mai dă voie să lucreze în week-end şi nici să presteze mai mult de 10 ore pe zi.

Sunt însă și vești bune: prețul energiei electrice va scădea începând de astăzi .Măsura vine după ce, timp de 6 luni, certificatele verzi au fost plătite de două ori de consumatori, iar din asta Electrica a încasat suplimentar 50 de milioane de lei – bani pe care acum trebuie să ii returneze consumatorilor.

Și tot de astăzi, vom vorbi mai ieftin la telefon atunci când călătorim în Uniunea Europeană: tarifele pentru serviciile de roaming vor scădea în toate țările membre.