Salariul mediu net a urcat la 3.179 lei în noiembrie, cu 14% mai mare față de noiembrie 2018. Cele mai mari salarii, în IT

Câștigul salarial mediu net a fost în luna noiembrie a anului de 3.179 lei, iar cel brut 5.196 lei, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

Este o creștere de aproape 2% față de luna octombrie și de 13,9% față de luna noiembrie 2018.

Cele mai mari salarii au fost în continuare tot în domeniul Informații și comunicații.

În luna noiembrie a anului trecut, salariul mediu net a fost mai mare decât în luna octombrie ca urmare a primelor trimestriale, cele pentru performanţe deosebite sau al 13-lea salariu.

Cele mai mari creşteri ale câştigului salarial mediu net s-au înregistrat în domeniile de producție cinematografică, video şi de programe de televiziune, înregistrări audio şi activităţi de editare muzicală, unde salariul mediu net a fost de aproape 4 200 de lei. Creșteri mari au fost și în domeniul construcției de mașini, unde salariile au fost cu 11% mai mari.

Au fost și scăderi, în domenii precum industria metalurgigă, producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, transporturi aeriene sau fabricarea produselor farmaceutice. Din nou, cele mai mari salarii le-au avut cei care lucrează IT: salariul mediu net a fost în luna noiembrie de aproape 7 600 de lei.

La polul opus, cu cele mai mici salarii medii nete sunt cei din industria fabricării hainelor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS