Confidenţialitate

Peste 50% din angajații de la Poșta Română reclamă că sunt plătiți cu salariul minim. Cum răspunde compania de stat reclamațiilor | AUDIO

Peste jumătate din angajații de la Poșta Română sunt plătiți cu salariul minim, indiferent de munca pe care o fac în companie și de pregătirea profesională, reclamă sindicaliștii Blocului Național Sindical (BNS).

Dumitru Costin, liderul BNS: Salariul mediu în companie este foarte apropiat de salariu minim brut pe ţară

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Din estimările noastre, în momentul de față, discutăm de aproape 60% din totaliytatea salarițialor din compania națională Poșta Română, indiferent de munca pe care o fac în companie, indiferent de nivelul de pregătire profesională, indiferent de responsabilitățile pe care aceștia le au la nivelul posturilor lor de lucru. În 2024, echipa de management își propune o creștere salarială mult mai mică decât a salariului minim, însemnând că salariul mediu brut pe companie va fi doar cu – atenție – 24% mai mare decât salariul minim brut pe țară”, a declarat liderul BNS, Dumitru Costin.

Preşedintele BNS spune că, în Poşta Română, sunt tot mai mulți angajați plătiţi pe salariu minim sau la un nivel extrem de scăzut şi a avertizat că, odată cu creşterea salariului minim la 1 iulie, este posibil ca 80% dintre angajaţii companiei să fie plătiţi la nivelul noului salariu minim. Cu toate acestea, bonusurile pentru performanța directorilor de la Poșta Română ajung la 100 de mii de lei anual, mai spune Dumitru Costin.

Dumitru Costin, liderul BNS: „Care sunt pragurile salariale? Încep generos de la peste 10.000 de lei”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Actuala conducere managerială a Poștei Române și-a atins un obiectiv superb. O nouă organigramă la nivelul companiei. Au apărut o sumedie de posturi noi în organigramă. Care sunt pragurile salariale? Păi, ele încep generos de la peste 10.000 de lei și ajung la nivel de director de departament, ca valoare maximală, la 30.000 de lei lunar. Deci, bonusurile financiare anuale ajung, spre exempu, la directorul de unități de afaceri, la directorul de departamente la 100.000 de lei pe an”, a mai precizat Dumitru Costin.

Dacă negocierile pentru contractul colectiv de muncă vor eșua, sindicaliștii amenință cu proteste.

Cum răspunde Poșta Română

Între timp, Poșta Română a venit cu o reacție și a dezmințit acuzațiile sindicaliștilor. În Poșta Română nu există salariați plătiți cu salariul minim pe economie. În luna ianuarie 2024 venitul mediu brut este de aproximativ 5000 lei brut – au transmis reprezentanții companiei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Introducerea taxei pe prevenția bolii, semnalată de opoziție: Deducerea abonamentelor la săli de sport sau la diverse tratamente, redusă la 100 de euro | AUDIO