Confidenţialitate

Guvernul discută grilele de salarizare din sănătate. Prim-ministrul: Plecăm de la principiul de a-i plăti corect pe cei care muncesc aproape non-stop în marile spitale | AUDIO

Guvernul discută miercuri, 28 februarie, în primă lectură, grilele de salarizare din Sănătate. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că acestea au fost stabilite împreună cu sindicatele, care au avut negocieri în ultima perioadă la Ministerul Sănătății.

Marcel Ciolacu: „Plecăm de la un principiu clar: acela de a-i plăti corect pe cei care muncesc aproape non-stop în marile spitale”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vorbim despre salariile personalului medical, medico-sanitar de specialitate și auxiliar. Plecăm de la un principiu clar: acela de a-i plăti corect pe cei care muncesc aproape non-stop în marile spitale ale țării și țin, practic, în spate întreg sistemul sanitar al României”, a declarat Marcel Ciolacu miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

La începutul lunii februarie, reprezentanţii Sanitas au anunţat că, în urma discuţiilor purtate la Palatul Victoria, s-a convenit asupra unei creşteri a salariilor de bază cu 15%.

Creșterea se va face în două tranşe, în martie și iunie, iar acești bani vin pe lângă cei 5% acordaţi pentru întregul sistem bugetar începând cu 1 ianuarie 2024.

De asemenea, guvernul va aproba astăzi normele de aplicare a legii pensiilor, în vederea recalculării acestora. Premierul a dat din nou asigurări că pensiile nu vor scădea.

Marcel Ciolacu: „Începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aprobăm normele de aplicare a legii pensiilor pe baza cărora recalculăm pensiile din sistemul public. Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi. Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil și, de această dată, pe merit. Am majorat cu 13,8% pensiile din ianuarie, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a declarat prim-ministrul înaintea ședinței de Guvern.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Citește și: Nicușor Dan, despre amenda primită de către Primăria Capitalei pentru recordul de poluare înregistrat: „O s-o contestăm. N-am produs noi poluarea” | AUDIO