Confidenţialitate

Să gătești sau nu cu legume și fructe congelate? (P)

Ai ajuns acasă după o zi plină la muncă și nu ai nimic în frigider. Ți-ai propus să nu mai dai atâtea comenzi de mâncare, pentru că te ustură la buget și ai vrea ca banii tăi să fie folosiți în alte moduri, nu tot timpul pe aplicațiile de livrare. Știi că ai câteva ingrediente cu care ai putea să încropești o masă, dar nu vrei să te apuci acum, seara, să tai legume și să treci prin toți pașii. Dacă ai un piept de pui, îl gătești sau îl bagi rapid la cuptor, dar oare cu ce să-l mănânci? Te uiți în congelator și vezi că ai o pungă de legume congelate care trebuie doar trase 10 minute în tigaie.

Scoți și legumele, bagi și puiul la cuptor și până când tu mergi și faci un duș, mâncarea este gata. Nu ai comandat nici astăzi și reușești să ai și o masă echilibrată și sănătoasă, fără să sari peste cină sau să alegi opțiuni mai nesănătoase.

Legumele congelate sunt o opțiune convenabilă și sănătoasă pentru oricine dorește să includă mai multe legume în dieta lor. Acestea sunt legume care au fost recoltate și apoi procesate prin congelare rapidă, ceea ce ajută la păstrarea nutrienților și gustului lor natural.

Există o varietate de legume congelate disponibile pe piață, inclusiv broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde, sparanghel, cartofi, ardei, dovlecei și multe altele. Aceste legume sunt disponibile sub formă de pachete sau amestecuri, iar majoritatea sunt gata de gătit imediat ce sunt scoase din congelator.

Unul dintre avantajele majore ale legumelor congelate este că acestea sunt disponibile în orice sezon și sunt la fel de sănătoase și gustoase ca legumele proaspete. Acestea sunt de obicei mai ieftine decât legumele proaspete și sunt mai ușor de depozitat și utilizat în diferite rețete.

Legumele congelate pot fi utilizate în multe feluri, inclusiv pentru a adăuga în supe, tocănițe, stir-fry, salate și multe altele. Acestea sunt, de asemenea, ideale pentru gătitul la cuptor sau la grătar și pot fi folosite ca garnituri pentru diverse feluri de mâncare.

În plus, sunt un avantaj pentru bucătărie, deoarece necesită mai puțin timp pentru pregătire decât legumele proaspete. Nu este nevoie să le cureți, să le tai sau să le gătești timp îndelungat, ceea ce face ca procesul de gătire să fie mult mai simplu și mai rapid.

Le poți folosi chiar și în ciorbe, acum existând și amestecuri speciale pentru supe și ciorbe, pentru ca tu să nu mai stai atât de mult timp să cureți, speli și toci toate legumele necesare.

Mulți ar spune că prin faptul că sunt congelate nu sunt la fel de bune. Într–adevăr, dacă poți să gătești exclusiv cu legume proaspete este foarte bine și de dorit. Totuși, viața, cu tot haosul și stresul ei, nu ne ajută să fim mereu cei mai sănătoși, așa că aceste variante sunt mult mai bune comparativ cu altele. Ca atunci când vrei să alegi răul cel mai mic. Între a nu găti și a alege ceva nesănătos și a folosi o pungă de legume de la congelator, cea din urmă este alegerea mai sănătoasă.

Un alt avantaj este faptul că le poți cumpăra în cantități mai mari și le poți ține la congelator, fără să îți fie frică că se vor strica. Legumele proaspete trebuie consumate destul de repede, pentru că altfel se strică. Cele congelate, totuși, stau în congelator pentru mult timp și sunt gata de folosit oricând ai nevoie. Doar deschizi sertarul, ai luat cantitatea de care ai nevoie și le-ai pus la loc.

Dincolo de legume, există și opțiunea de a lua fructe congelate. Mulți oameni se chinuie să mănânce fructele de care au nevoie și preferă sucurile. Fructele congelate pot fi, la fel, ținute în congelator și le poți scoate atunci când ai poftă de un suc. Le pui în blender, adaugi puțină apă și gata, ai un suc proaspăt și fără aditivi.

Foto: Allen Rad/Unsplash