Confidenţialitate

S-au reluat zeci de curse British Airways

British Airways reia, treptat, cursele aeriene după defecţiunea de proporţii care a paralizat zborurile companiei sâmbătă, relatează BBC News. Compania precizează că sunt aşteptate noi întârzieri şi amânări.

Între orele locale 6 şi 9 (8 şi 11 ora României), 91 de curse urmau să decoleze de pe aeroporturile londoneze Heathrow şi Gatwick.

În acest interval de trei ore, 42 de zboruri au decolat de pe Heathrow şi 29 au fost anulate. Pe Gatwick, 19 avioane au decolat şi unul, către Amsterdam, a fost anulat.

Compania aeriană British Airways a anunţat că intenţionează ca duminică să aibă un “program aproape normal” pe aeroportul londonez Gatwick, precum şi să reia “majoritatea serviciilor” pe Haeathrow, după defecţiunea sistemului informatic ce a dus sâmbătă la anularea tuturor curselor companiei.

Pentru a evita noi scene de haos duminică, societatea a îndemnat pasagerii că nu vină la aeroport dacă nu le-a fost confirmată călătoria.

O defecţiune IT de proporţii a blocat pe aeroporturi, sâmbătă, mii de pasageri ai British Airways. Compania a spus că nu există dovezi că problemele ar fi fost provocate de un atac informatic.

În plus, aeronavele care au aterizat la Heathrow nu au putut ajunge la porţi, pentru că acestea erau ocupate de avioanele British Airlines care nu au putut să plece. Astfel, pasagerii au fost blocaţi perioade lungi de timp la bord.