S-au înmulțit atacurile urșilor pe Valea Cerbului

Un turist care își petrecea vacanța la Bușteni, pe Valea Cerbului, a ajuns la spital după ce a fost mușcat de un urs, iar alți cinci au avut nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a scăpa din ghearele unei ursoaice în timp ce se aflau pe un traseu din zona Gura Diham din Bușteni – transmite corespondenta Europa FM, Diana Frâncu.

Salvatorii montani atrag atenția turiștilor să nu întârzie prea mult pe trasee montane, iar dacă campează să nu păstreze hrana în cort.

Turistul care a ajuns la spital are 28 de ani, este din Câmpina Turzii și își petrecea vacanța în zona de rulote din Bușteni.

Bărbatul a fost rănit la mâna stângă încercând să se apere de urs. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Sinaia unde a rămas internat pentru a primi îngrijiri medicale.

Este cea de-a șaptea victimă a urșilor doar în ultimele două zile. Noaptea trecută, alți cinci tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani au fost atacați de o ursoaică și de puii ei.

Grupul de turiști se afla în pădure, la mijlocul traseului dintre Gura Diham și Vârful Omu.

De teamă, tinerii și-au abandonat bagajele, au început să fugă și au scăpat doar pentru că urșii au fost atrași de mâncarea pe care au gasit-o în rucsaci.

Au cerut ajutorul jandarmilor care au reușit să recupereze și bagajele de pe traseu, dar și să alunge animalele sălbatice.

O a șaptea victimă a urșilor a fost atacată marți dimineață în timp ce dormea în cort.

Bărbatul campase în zona Valea Cerbului, unde animalele coboară noapte de noapte la ghena de gunoi pentru a-și procura hrana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS