S-a redeschis Transalpina

Şoseua situată la cea mai mare altitudine din România, Transalpina, s-a redeschis de miercuri traficului, după ce o comisie de specialiști a urcat la Rânca şi a întocmit un proces-verbal în acest sens.

Drumul a fost deszăpezit integral şi curățat de grohotiș și bucăți de stâncă.

Comisia, din care fac parte și cei doi prefecți din Gorj și Vâlcea, a efectuat o revizie pe întreg traseul cuprins între Rânca şi Obârșia Lotrului pentru siguranța participanților la trafic.

Se circulă cu restricții, de tonaj și de viteză, iar pe timpul nopții drumul e închis. Tronsonul face legătura între stațiunea turistică Rânca şi Obârșia Lotrului, un traseu îndrăgit mai ales de motocicliști.

DN 67C între Rânca şi Obârşia Lotrului este încă în lucru și este semnalizat în acest sens. Lucrările nu au fost finalizate de firma Romstrade. Se încearcă de mai mulți ani încheierea lucrărilor, însă fără succes.

Din 2014 încoace s-a circulat pe Transalpina în regim de drum în lucru, însă există asfalt pe tot traseul. Mai trebuie lucrat la zidurile de sprijin şi elementele de siguranţă. De altfel, lipsa zidurilor din anumite zone de pe Transalpina face ca anual să se amâne cu o lună şi jumătate redeschiderea traficului rutier.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS