S-a pronunțat sentința în dosarul „Beirut”

Sentință definitivă în dosarul ”Beirut”, restaurantul din Constanța în care – în aprilie 2014 – 3 tinere au murit carbonizate.

Patronul restaurantului libanez, George Karam, a fost condamnat la 8 ani, o lună și 10 zile de închisoare.

Acesta va trebui plătească și despăgubiri, în valoare de un milion 50.000 de euro.

Sentinţa a fost dată după mai bine de cinci ani, de Curtea de Apel Constanţa.

Dosarul a fost deschis după ce, în aprilie 2014 restaurantul „Beirut” din Constanța a luat foc, iar două dansatoare și o cântăreață au murit în urma izbucnirii unui incendiu.

Procurorii l-au acuzat atunci pe patronul localului libanez, George Karam, de mai multe infracțiuni, între care construirea fără autorizație într-o zonă construită protejată, primirea în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, zeci de falsuri în înscrisuri sub semnătură privată și realizare a construcțiilor cu nerespectarea cerințelor esențiale.

Anchetatorii au arătat că, în cursul anului 2013, în lipsa autorizației de construire, a proiectului avizat de proiectantul inițial al clădirii sau expertizei tehnice întocmite de un expert tehnic atestat, George Karam și administratorul localului Constantin Pavel au făcut modificări la clădirea unde funcționa restaurantul, prin adăugarea unui nivel.

De asemenea, George Karam este acuzat că împreună cu un instalator au modificat instalația de gaze a restaurantului fără să dispună de toate aprobările necesare.

Pe 5 aprilie 2014, la Restaurantul „Beirut” a izbucnit un incendiu: două dansatoare și o cântăreață au murit, alte două persoane au fost rănite, localul a fost distrus, iar alte două imobile învecinate au fost afectate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS