Confidenţialitate

S-a lansat noua aplicație Erasmus+, disponibilă în toate limbile UE

S-a lansat noua aplicație Erasmus+, disponibilă în toate limbile UE. Astfel fiecare student va putea să găsească universități din program și va putea semna contractul de studii online.

„Hârtia aparține în mod oficial trecutului. Această nouă aplicație Erasmus+ va fi un ghișeu unic pentru studenții Erasmus+ mobili. transmite Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Aplicația care funcționează pe sistemele Android și iOS garantează că studenții vor avea nevoie de mai puține documente pe suport de hârtie.

Tinerii vor putea să caute și să selecteze destinația lor dintre partenerii universității, să semneze contractul de studii online, să ia legătura cu alți elevi și să obțină legitimația europeană de student pentru a avea acces la servicii, muzee, activități culturale în universitatea și țara gazdă.

În prezent, peste 4 000 de universități sunt implicate în rețeaua Erasmus Without Paper (Erasmus fără hârtie), care le permite să facă schimb de date în condiții sigure și să identifice mai ușor contractele de studii.

De la începutul programului, în 1987, 10 milioane de persoane au beneficiat de mobilitate în străinătate.