S-a inventat mașina care poate fi condusă prin smartphone, de la distanță ( AUDIO )

În 1997, filmul Tomorrow Never Dies prezenta o scenă în care actorul principal, James Bond, conducea printre gloanțe o mașină, în timp ce se afla pe bancheta din spate.

Actorul acționa volanul și accelerația mașinii cu ajutorul unui telefon foarte vechi.

De la o simplă regie până la realitate a fost nevoie de 18 ani, multă evoluție tehnologică și minți luminate care au făcut ca astăzi totul să fie posibil.

Lucian Popescu, Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Englezii de la Land Rover au prezentat recent un prototip, Range Rover Sport, care poate fi controlat cu ajutorul unui telefon inteligent.

Totuși, tehnologia este de abia la început, așa că cei care o vor folosi nu vor putea reproduce scenele din filmul lui James Bond.

Cu alte cuvinte, mașina nu va putea fi condusă prin smartphone la o viteză foarte mare. Producătorul a limitat-o la 6,5 km/h, iar după ce se va îndepărta la mai mult de 3m de smartphone, își va pierde semnalul.

Imaginați-vă o parcare într-un spațiu foarte dificil. În astfel de situații nu mai ai nevoie de cineva care să te dirijeze și nici nu vrei mai avea probleme la ieșirea din mașină….pentru că vei fi deja afară.

Pe viitor cei de la Land Rover își propun să integreze și suportul pentru comenzi vocale în aplicație. Totuși, până vom putea achiziționa un astfel de bolid vor mai trece câțiva ani.

Producătorii au nevoie de tone de autorizații din partea autorităților.

 

sursa foto: topgear.ro