S-a dublat traficul în punctele de frontieră

Peste 300.000 de persoane, cetățeni români și străini, au trecut frontierele țării în ultimele 24 de ore.

Dintre acestea, peste 200.000 au intrat în țară.

Potrivit Poliției de Frontieră, apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia. Traficul s-a dublat în ultimele 24 de ore faţă de o zi normală.

Astfel, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 314.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 209.000 au fost pe sensul de intrare în ţară, precum şi aproximativ 78.000 mijloace de transport, dintre care 51.000 au fost pe sensul de intrare în ţară.

La frontiera cu Ungaria, s-au prezentat aproximativ 169.000 de persoane şi 50.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat punct de la frontieră fiind P.T.F. Nădlac II Autostradă, prin care, în ultimele 24 de ore, au trecut peste 70.000 de persoane şi peste 20.000 de mijloace de transport.

Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în PTF Nădlac II, polițiștii recomandă folosirea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest: PTF Nădlac, aflat în imeditat apropiere a PTF Nădlac autostradă, PTF Turnu şi Vărşand, tot pe raza judeţului Arad, care funcţionează în regim non-stop, PTF Borş, P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai din judeţul Bihor, care sunt deschise permanent pe lângă, PTF Cenad, din judeţul Timiş, este deschis, de asemenea, la frontiera cu Ungaria.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS