S-a dat startul înscrierilor pentru Eurovision 2019

Azi încep înscrierile pentru Selecţia Naţională a Concursului Eurovision 2019, ediția din acest an fiind organizată sub sloganul „Împlinește visul!”.

În perioada următoare, jurați de specialitate și telespectatorii TVR vor alege reprezentantul nostru pentru cea de-a 20-a participare a României la Eurovision Song Contest.

Compozitorii pot înscrie piese pentru Selecţia Naţională Eurovision până pe 10 decembrie 2019. Înscrierile se fac exclusiv online, completând formularul disponibil pe siteul oficial al evenimentului: http://eurovision.tvr.ro/2019.

Semifinaliştii Selecției Naționale

După încheierea perioadei de înscrieri, juriul de preselecție va alege cel mult 24 de piese pentru Selecția Națională. Piesele care vor trece de etapa preselecției vor concura în semifinale, de unde juriul și telespectatorii vor califica piesele pentru finală. Pe 20 decembrie vom afla semifinaliştii Selecției Naționale Eurovision 2019.

În premieră, Selecția Națională Eurovision va avea un juriu național pentru semifinale și unul internațional, pentru finala competiției.

O altă noutate a ediției din acest an este modul în care telespectatorii participă la alegerea reprezentantului României la Eurovision. În fiecare semifinală, juriul național va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, câte una.

În urma jurizării și televotului, cel mult 12 piese vor merge în finală. În ultima fază a Selecției Naționale, reprezentantul României va fi decis de juriul internațional și telespectatori, punctajul acordat de telespectori având ponderea punctajului acordat de un jurat.

În calitate de organizator, TVR își rezervă opțiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecție Naționale Eurovision 2019, fără ca exercitarea acestui drept să conducă la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

Calendarul pentru desfăşurarea Selecției Naționale Eurovision 2019:

  • Perioada de înscriere a pieselor în Selecția Națională Eurovision: 9 noiembrie 2018 – 10 decembrie 2018 (ora 24.00);
  • Etapa de preselecţie: 11-20 decembrie 2018;
  • Etapa semifinalelor va avea loc pe parcursul lunilor ianuarie – februarie 2019;
  • Etapa finală pentru Selecția Națională Eurovision va avea loc în luna februarie 2019.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS