Ryanair vrea să anuleze zeci de zboruri pe zi

Compania low cost Ryanair a anunțat că intenționează să anuleze 40-50 de zboruri pe zi până la sfârșitul lunii octombrie.  Măsura a fost luată pentru a-și îmbunatăți rata curselor care ajung la timp,“care a scăzut sub 80% în primele două săptămâni din septembrie”, a spus Ryanair într-un comunicat, adaugând că numărul de zboruri amânate este “inacceptabil” pentru clienți.

Dacă va anula 40 de zboruri pe zi timp de șase săptămâni, la o rată de ocupare medie de 90%”, circa 285.000 de călători vor fi afectați, estimează compania.

Ryanair a trimis emailuri celor care au  bilete spunându-le că pot să aleagă între returnarea banilor și un alt zbor. Compania a spus ca va renunța la suprataxa de 40 de euro, de obicei impusă pentru schimbarea zborurilor. Pe rețeaua Twitter zeci de pasageri sunt furioși pentru că au primit mesaje de pe o zi pe alta, potrivit cărăra zborurile le-au fost anulate.

 

Un reporter Reuters care trebuia să zboare din Dublin la Barcelona, i s-a oferit un zbor mai devreme în aceeași zi pentru o suprataxă de 250 de euro sau să plătească în plus 60 de euro pentru o cură pe 19 septembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS