RUSIA: 18 persoane au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în Siberia

Optsprezece persoane au murit într-un accident de elicopter produs, sâmbătă, în regiunea Krasnoiarsk din Siberia.

Pasagerii, muncitorii care se deplasau la o staţie de pompare de petrol, şi trei membri ai echipajului au murit când aparatul Mi-8 de fabricaţie rusă a intrat în coliziune cu un alt elicopter la scurt timp după ce amândouă au decolat, potrivit Rosaviatsia.

Incidentul a avut loc la câmpul petrolier Vankor din estul Siberiei, în jurul orei 2.00 GMT. Vankor este cel mai mare câmp petrolier din regiune, operat de compania petrolieră rusă Rosneft, notează Agerpres.

„Un elicopter Mi-8 transportând o încărcătură suspendată externă şi niciun pasager tocmai îşi terminase decolarea. Al doilea care a decolat a fost un elicopter Mi-8 care transporta pasageri”, potrivit serviciului de supraveghere a aviaţiei.

„După decolare, potrivit rapoartelor iniţiale, Mi-8 transportând pasageri a lovit încărcătura externă a celuilalt elicopter, din motive necunoscute. Drept urmare, a căzut, s-a rupt şi a luat foc”, potrivit Rosaviatsia, adăugând că condiţiile meteo erau normale.

Cutiile negre ale elicopterelor au fost recuperate, par nedeteriorate şi vor fi trimise la Moscova în cadrul anchetei, a anunţat agenţia de presă TASS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS