Confidenţialitate

Rugby: România, învinsă de Italia fără drept de apel într-un meci-test

Naţionala de rugby a României a fost învinsă de reprezentativa Italiei cu scorul de 45-13 (19-6), vineri seara, într-o partidă-test desfăşurată pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf din Capitală.

În primul meci dintre cele două echipe la Bucureşti, după o pauză de 18 ani, ”stejarii” au fost depăşiţi la toate capitolele de cea mai slabă formaţie din Turneul celor Şase Naţiuni, diferenţa cea mai mare fiind la viteza de joc, notează Agerpres.

Italia a marcat şapte eseuri în acest meci.

Jucătorii antrenaţi de Andy Robinson, a căror calificare la Cupa Mondială din 2023 a fost confirmată recent, au avut un început bun de joc şi au condus cu 3-0, prin lovitura de pedeapsă transformată de Florin Vlaicu (’10). Italienii au replicat printr-un eseu semnat de Tommaso Menoncello (’16), dar Allan a ratat transformarea şi a oferit astfel şansa României să revină în avantaj pe tabelă, după o nouă lovitură de penalitate fructificată de Vlaicu (’24).

Oaspeţii au preluat controlul jocului şi s-au desprins pe tabelă în finalul primei reprize, după două încercări semnate de Tommaso Allan (’38) şi Niccolo Cannone (’40), ambele transformate de Allan (’39,’40).

Italia a continuat să domine momentele importante şi şi-a avansul pe tabelă, prin încercările reuşite de Alessandro Garbisi (’46), Tommaso Menoncello (’58), Marco Zanon (’61) şi Giacomo Nicotera (69), trei transformate de Allan (’47,’61,’69).

Deşi a rămas în inferioritate numerică în min. 72, când Vlad Neculau a primit cartonaş roşu pentru o lovitură cu capul, ”stejarii” au reuşit să înscrie eseul de onoare, prin Alexandru Savin (’79), iar Bucur a realizat transformarea (’80).

În min. 43, Dragoş Ser a suferit o comoţie după ce s-a izbit cu capul de teren la un duel cu Manuel Zuliani, jocul fiind întrerupt mai multe minute. Stelistului i s-a pus un guler cervical şi a fost evacuat de pe teren cu o targă, în aplauzele spectatorilor. Ser a ridicat mâna şi le-a făcut semn că este în regulă.

România va efectua în perioada următoare un turneu în America de Sud, urmând să dispute două meciuri-test cu reprezentativa Uruguayului, pe 10 şi 17 iulie, la Montevideo.