Confidenţialitate

Rudele victimelor de la Institutul Matei Balș, chemate pentru a le prelua trupurile neînsuflețite

Anchetatorii care cercetează cauzele și efectele incendiului de la Institutul “Matei Balș” continuă audierile și ridicarea de probe din saloanele arse.

În același timp, Institutul de Medicină Legală face autopsiile celor 5 persoane decedate, iar angajații de aici au sunat rudele victimelor, printre care și o măicuță de mănăstirea Cristiana din Capitală.

Iată ce a declarat fratele acestei victime:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile au anunțat, în această dimineață, starea de sănătate a celorlalți pacienți, transferați din pavilionul în care a fost incendiul:

La Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București sunt 11 pacienți în stare stabilă. La Spitalul Universitar de Urgență din București sunt 5 pacienți, dintre care 4 în stare stabilă și unul intubat la ATI.

La Spitalul Universitar de Urgență „Elias” sunt 6 pacienți în stare stabilă.

La Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” se află 6 pacienți, unul fiind în stare gravă la ATI și 5 în stare stabilă.

În Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” 3 pacienți sunt în stare stabilă, la ATI, iar la Spitalul Militar Central sunt 4 pacienți: 2 urmează să fie externați, unul este în stare stabilă, internat în secția ATI, iar un pacient este intubat și instabil în ATI.

La Spitalul „Witting” se află trei pacienți în stare stabilă.

La Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” sunt 4 pacienți: 2 în stare stabilă și 2 în secția ATI (stare stabilă). În Spitalul MAI „Dimitrie Gerota” este un pacient intubat la ATI.

Spitalul de Urgență Floreasca găzduiește 6 pacienți: 3 în stare stabilă, 3 urmează să fie externați, iar la Spitalul Monza sunt 3 pacienți în stare stabilă.