Confidenţialitate

Rowan Atkinson împlinește 62 de ani – VIDEO

Celebrul actor de comedie Rowan Atkinson s-a născut pe 6 ianuarie 1955, în Consett, Comitatul Durham, Anglia.

Atkinson a studiat inginerie electrică la Universitatea din Newcastle, iar apoi la Oxford (Queen’s College), începându-și cariera de actor comic la Edinburgh Festival Fringe.

Actorul a devenit celebru datorită personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat într-un serial TV omonim.

Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanică între anii 1990 şi 1995, şi a fost preluat de televiziunile din peste 200 de ţări.

Mr. Bean, personajul creat de el, “un copil mare într-un corp de adult”, este celebru pentru gafele sale şi se exprimă cel mai adesea prin onomatopee, poartă acelaşi sacou din stofă uzată, pantaloni prea scurţi şi nu se poate despărţi de Teddy, ursul său din pluş, care îi este şi confident.

În acelaşi registru al antieroilor, Rowan Atkinson a interpretat pe marele ecran personajul Johnny English, un agent catastrofal, aflat în slujba reginei, o parodie a agentului James Bond.

Rowan Atkinson, pasionat de automobilism, a scris numeroase articole pentru revista Car, din Marea Britanie, şi deţine câteva maşini de curse foarte scumpe.

Actorul Rowan Atkinson și fosta sa soție, Sunetra Sastry, au împreună doi copii, Benjamin și Lily, aceasta din urmă fiind top-model.