Ron Howard şi Robert Downey Jr. vor realiza o nouă versiune a filmului „Pinocchio” – VIDEO

Versiunea live-action a peliculei „Pinocchio”, din distribuţia căruia va face parte actorul Robert Downey Jr., va fi regizată de Ron Howard, înlocuindu-l, astfel, pe Paul Thomas Anderson, cel care a avut iniţial sarcina de a transpune în scenă subiectul păpuşii de lemn care devine băiat, informează contactmusic.com.

Paul Thomas Anderson a fost ales vara trecută pentru a scrie scenariul acestui proiect cinematografic live-action după povestea „Pinocchio”.

Regizorul trebuia să se îngrijească şi de adaptarea după povestea iniţială, iar numele regizorilor vehiculate în presa internaţională la vremea respectivă erau Ben Stiller şi Tim Burton.

Totuşi, după ce Paul Thomas Anderson a renunţat la proiect în noiembrie 2015, cel care îl va înlocui este Ron Howard, regizorul filmului „A Beautiful Mind”. Încă nu a fost anunţat un nou scenarist al peliculei.

Filmul din 1940 a avut la bază cartea „The Adventures of Pinocchio”, scrisă de Carlo Collodi în 1883, ce prezintă aventurile unei păpuşi din lemn care primeşte un suflet şi ale creatorului ei.

„Pinocchio” a fost cel de-al doilea film animat produs de Disney, după „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” din 1937, însă nu a reprezentat un succes de box office.

Robert Downey Jr., care a fost preocupat de proiectul „Pinocchio” vreme îndelungată, va juca rolul cioplitorului în lemn, Geppetto, în noua versiune a poveştii clasice scrisă de Carlo Collodi.

Warner Bros se va ocupa de producţia peliculei al cărui subiect va gravita în jurul lui Geppetto, de-a lungul căutării lui Pinocchio, atunci când băiatul dispare.

„Pinocchio” este cel mai recent titlu de proiect live-action, o tehnică cinematografică ce combină personaje reale cu personaje animate, pe care studiourile de la Hollywood intenţionează să le producă în viitorul apropiat.

Disney lucrează în prezent la alte filme de animaţie clasice, „Frumoasa şi Bestia”, „Aladdin” şi „Dumbo”.

De asemenea, Disney pregăteşte o peliculă live-action după povestea „Mica Sirenă”, în care Chloe Grace Moretz va fi protagonistă, precum şi o variantă 3D a poveştii „Cartea Junglei”, regizată de Jon Favreau, cu vocile actorilor Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, şi Christopher Walken, a cărei premieră va avea loc pe 16 aprilie.

Foto: Facebook/ Robert Downey Jr.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS