Rompetrol Rafinare, trimisă în judecată în dosarul privind explozia de la Petromidia, soldată cu doi morţi şi doi răniţi

Procurorii din Constanța au finalizat cercetările în cazul exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari, în urma căreia doi oameni au murit și alți 2 au fost grav răniți.

Societățile Rompetrol Rafinare și Rominserv și 4 angajați au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și poluare accidentală.

Pe 22 august, la Rafinăria Petromidia Năvodari a avut loc o explozie în urma cărora 2 oameni au murit și alți doi s-au ales cu răni grave. Toți 4 erau angajați ai Societății Rominserv care reparau o conductă a Rompetrol Rafinare. Conducta transporta distilat de vid, un produs rezultat prin încălzirea țițeiului la o temperatură extrem de ridicată.

Procurorii spun că nimeni nu a supravegheat aceste lucrări și nici modul de funcționare a instalațiilor. În plus, niciuna din cele două societăți nu a luat măsuri de siguranță,  Așa s-a produs un fenomen de poluare accidentală și explozia soldată cu 4 victime.

Potrivit anchetatorilor, cu 3 zile înaintea producerii exploziei, sistemul de alarmare al Rompetrol a înregistrat 1.600.000 de alarme de incendiu sau explozie și alte 300 de alarme, cu 30 de minute înaintea accidentului. Toate alarmale au fost ignorate.

4 angajați ai societăților Rompetrol Rafinare și Rominserv vor da socoteală la judecătoria Constanța. Sunt acuzați, alături de Rompetrol Rafinare SA și Rominserv SRL, de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, poluare accidentală și neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare