Confidenţialitate

Rompetrol ajută echipa de robotică a României să fie numărul 1 în lume | VIDEO (P)

Rompetrol este partener al echipei de robotică a României, formată din elevi de liceu și studenți, cu performanțe internaționale remarcabile – anul acesta au câștigat Campionatul Internațional de Robotică și au obținut locul întâi la Campionatul de Robotică Asia-Pacific.

Rompetrol le-a susținut călătoriile la competițiile din Rusia și America, dar este și partenerul tradițional care ajută echipa să se pregătească, să evolueze și să scrie istorie în acest nou ”sport al minții”.

La EXPO Dubai, echipa de robotică a României este prezentă la pavilionul țării noastre cu un robot ce va încânta vizitatorii târgului, până pe 31 martie 2022.

Povestea de succes a echipei a pornit cu un profesor de economie, care s-a aflat în fața unei noi provocări – să adune elevii în jurul unei competiții de robotică. De la premiul I în competiția dintre licee, s-a trecut la locul I în lume, însă pe drum lucrurile nu au fost întotdeauna simple. Asemeni multor povești de succes din zilele noastre, creativitatea a fost alimentată într-un garaj, locul pe care profesorul Ionuţ Panea l-a pus la dispoziția elevilor ca să învețe să facă roboți din ce în ce mai buni.

Despre echipă și robotul prezentat acum în competițiile internaționale află mai multe de la Ionuţ Panea, profesor de Economie, coordonatorul AutoVortex – echipa de robotică a României:

Echipa de Robotică a României este coordonată de profesorul Ionuţ Panea din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi mentorată de studenții emeriți Ion Rareş Ştefan și Ana Andreea Lipianu.