Confidenţialitate

Românul din Italia nu este infectat cu coronavirus

Cetăţeanul român din Italia nu este infectat cu coronavirus – au aratat testele medicale.

Ambasada României în Italia ţine legătura cu spitalul în care se află internat acesta, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară dacă situaţia o va impune, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe.

Românul respectiv este angajat al unui hotel din Roma.

Guvernul italian a decretat stare de urgenţă pentru a accelera lupta împotriva noului tip de coronavirus, la o zi după depistarea primelor două cazuri: doi turişti chinezi contaminati care au sosit în Milano si apoi au petrecut un sejur la Roma. Camera lor de hotel a fost izolată şi ei sunt ţinuţi sub observaţie la spital.

Numărul cazurilor confirmate de infecţii cu noul coronavirus provenit din China a depăşit 8.100 la nivel global, mai mult decât numărul de îmbolnăviri provocate de un alt coronavirus, SARS, în perioada 2002 – 2003.

Regiunea Autonomă Tibet a confirmat azi primul pacient infectat, ceea ce înseamnă că boala s-a răspândit în toate cele 31 de provincii ale Chinei.

Peste 170 de persoane au murit în China, dintre care aproape 130 în oraşul Wuhan, epicentrul acestei noi epidemii, unde au fost identificate peste 8.140 de cazuri de îmbolnăvire.

Acest virus a infectat aproximativ 80 de persoane din alte 15 ţări.