Confidenţialitate

Românii vor putea să trimită propuneri pentru reducerea birocrației | AUDIO

De sâmbătă, românii pot să trimită propuneri pentru reducerea birocrației și simplificarea relației cu statul pe portalul simplificare.gov.ro.

Este una dintre metodele prin care Comisia pentru debirocratizare strânge informații în baza cărora ulterior va face propuneri de modificare a unor legi.

Tony-Avramescu-Gruia Romani, secretar de stat pentru debirocratizare în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului :

„Sunt deja în discuție aproape 200 de măsuri ce vor fi adoptate la ședințele următoare ale comitetului. Rolul acestui comitet este acela de a propune modificări de natură legislativă, nu suntem noi cei care ne ocupăm efectiv de digitalizare, acest comitet a luat ființă pentru a simplifica și a pregăti terenul pentru digitalizarea întregii legături dintre stat și cetățean.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Periodic, comisia are intâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri  și cu micii întreprinzători, pentru a afla ce anume îi nemulțumește. Primele măsuri care vor fi trimise ministerelor spre avizare au fost deja conturate. Una dintre ele este renunțarea la analiza de risc pentru companiile mici :

„Deasemenea, renunțăm la timbrele fiscale, în domeniul construcțiilor și infrastructurii veți găsi mai multe propuneri care clarifică și simplifică diverse prevederi din legi care se contrazic, în domeniul medical simplificăm legislația care ne permite să aducem medicii mai rapid în România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.