Confidenţialitate

Românii respectă interdicția de a concepe copii în postul Paștelui, nu și în postul Crăciunului

Românii evită să facă sex în postul Paștelui, dar se abțin mai greu în cel al Crăciunului.

Iată principala concluzie a unui studiu publicat de Human Reproduction și coordonat de unul dintre prodecanii Academiei de Studii Economice din București.

Cercetarea, coordonată de profesorul-statistician Claudiu Herțeliu, a urmărit impactul religiei asupra momentului conceperii copiilor, în ultimii aproape 100 de ani.

 

Autorii studiului au ajuns la concluzia că, în România, religia influențează, de aproape un secol, momentul conceperii unui copil.

Spre exemplu, românii ortodocși respectă interdicția de a face sex în timpul postului Pastelui, dar nu si in timpul Postului Craciunului.

Am stat de vorbă cu cel care a coordonat cercetarea – prodecanul Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul ASE – Claudiu Herțeliu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totuși, de ce românii se abțin mai greu de la a concepe copii în postul Crăciunului ? Iată părerea profesorului universitar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Datele care au stat la baza lucrării coordonate de prodecanul Academiei de Studii Economice au fost culese încă din anul 1905.

Autorii studiului susțin că este prima cercetare din lume în care se studiază impactului perioadelor de post religios asupra conceperii copiilor.