Confidenţialitate

Românii nevaccinați, care merg în vacanță în nordul Greciei, pot primi vouchere pentru o parte din costul testului PCR

Turiștii români nevaccinați, care merg în vacanță în nordul Greciei, vor primi vouchere pentru a achita o parte din costul testului PCR, necesar la intrarea în țară, anunță o agenție de turism din România.

Din luna mai, românii care nu reușesc să se vaccineze până când pleacă în vacanță în nordul Greciei, vor primi din partea hotelierilor o parte din banii plătiți pentru realizarea testului PCR.

Un voucher va avea o valoare de 20 sau 30 de euro de persoană și va putea fi folosit pentru extra servicii cum ar fi băuturi răcoritoare, mâncare, sau băuturi alcoolice, la hotelul unde sunt cazați românii.

De exemplu, o familie cu doi copii primește înapoi 80-120 de euro din 160 de euro, cât a plătit pe teste, anunță o agenție de turism din România.

Se estimează, astfel, o creștere cu 25% a numărului turiștilor care vor merge, vara aceasta, în zonele de vacanță din nordul Greciei: Halkidiki, Thassos, Riviera Olimpului, de la 7.000 de persoane, anul trecut.

Grecia a anunțat recent că deschide sezonul estival pe 14 mai și condițiile pentru intrarea în țară a turiștilor străini.