Confidenţialitate

Românii care merg în Spania, obligați să prezinte un test PCR negativ pentru SARS-CoV-2 | AUDIO

De aproape o lună este stare de urgență în Spania, iar autoritățile spun că măsurile luate pentru a reduce numărul de îmbolnăviri cu coronavirus au început să dea roade.

Testul negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 trebuie făcut cu cel mult 72 de ore înainte de a intra în Spania și este obligatoriu pentru toți cei care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat, așa cum este și România.

Potrivit Ministerului român de Externe, cei care urmează să ajungă în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze și un formular privind starea de sănătate, prin aplicația Spain Travel Health.

Rata de infectare cu coronavirus a scăzut în ultimele două săptămâni în Spania la 4 cazuri la o mie de locuitori, față de 5,3 la începutul lunii, grație măsurilor luate odată cu revenirea la starea de urgență, menționează premierul Pedro Sanchez, care susține că este încă o rată mare de infectare, iar restricțiile trebuie menținute.

Din 26 octombrie, în Spania, au fost introduse restricții de circulație pe timp de noapte, iar reuniunile familiale sunt permise cu cel mult 6 persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță