Românii blocați pe aeroportul din Lisabona, asistați consular

Ambasada României în Portugalia anunță că urmărește situaţia cetăţenilor români, aflați pe aeroportul din Lisabona, după anularea unui zbor TAP Portugal.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la București, o echipă consulară a Ambasadei României la Lisabona s-a deplasat la aeroport, în cursul nopții, pentru discuții cu reprezentanții companiei aeriene și cu cetățenii români.

Conform informațiilor obținute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

Echipa mobilă a misiunii diplomatice va rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

Același avion al TAP Portugal urma să decoleze, în această dimineață, de pe Otopeni spre Lisabona. Pasagerii așteptă explicații din partea companiei lusitane.

Un incident similar s-a petrecut la sfârşitul lunii august, când peste 100 de turişti români au rămas blocaţi două zile în Lisabona, după ce compania portugheză TAP Portugal a anulat zborurile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS