Confidenţialitate

România, vizată de noi proceduri de infringement legate de mediu. Are două luni la dispoziție să remedieze problemele

România este vizată de noi proceduri de infringement legate de mediu, poluare și protecția naturii. Țara noastră riscă sancțiuni pentru că nu și-a îndeplinit angajamentul de reducere a emisiilor pentru unii poluanți.

Comisia europeană solicită României să pună la punct și rețeaua de arii protejate Natura 2000.

În aceeași situație ca România sunt înca 13 state membre care nu și-au respectat angajamentul de a reduce emisiile generate de mai mulți poluanți atmosferici.

Amoniacul, provenit din sectorul agricol, este poluantul în legătură cu care majoritatea statelor nu își respectă obligațiile.

În acest context, Comisia Europeană a trimis scrisori de punere în întârziere celor 14 state, inclusiv României. Țările au la dispoziție două luni pentru remedia deficiențele semnalate de Comisie.

Pactul verde european care vizează reducerea la zero a poluării pune accentul pe reducerea poluării aerului, unul dintre principalii factori care afectează în mod negativ sănătatea umană. De aceea, statele trebuie să instituie anumite programe în acest sens.

România nu și-a respectat nici obligațiile cu privire la rețeaua de arii protejate Natura2000, prin urmare a fost deschisă o a doua proceduraă de infringement.

Țara noastră nu a propus încă toate ariile care ar trebui conservate corespunzător, iar cele pe care le-a propus nu includ în mod adecvat diversele specii și tipuri de habitate care necesită protecție.

Citește și: Medalia Verde: Luchiian Alexandru, românul care dezvoltă, pe banii lui, proiecte pentru a anticipa poluarea sau degradarea mediului | AUDIO