Confidenţialitate

România va începe să folosească formularul digital de intrare în țară, obligatoriu pentru toti cei care vin din străinătate | AUDIO

Peste 6 zile România va începe să folosească formularul digital de intrare în țară. Acesta va fi obligatoriu pentru toti cei care vin din străinătate și trebuie completat cu 24 de ore înainte de a ajunge la graniță.

Documentul, care intră în vigoare din 20 decembrie, va conține adresa de destinație din România, tipul de mijloc de transport cu care se deplasează cei care intră în țară sau numărul locului și numărul cursei de înmatriculare a mijlocului de transport în cazul autocarelor dar și persoanele de contact în cazul unor urgențe.

În cazul familiilor, acesta trebuie completat de un singur membru, anunță autoritățile.

Formularul digital de intrare în țară va ajuta autoritățile sanitare să urmărească mai ușor contactele în cazul expunerii la coronavirus în timpul călătoriilor cu avionul, trenul sau autobuzul și la contactarea rapidă a acestora pentru a evita focarele de coronavirus.

Documentul va putea fi completat pe site-ul plf.gov.ro care urmează să devină activ, iar pentru înregistrare va fi necesară o adresă de e-mail.

Formularul digital trebuie completat cu cel mult 24 de ore înainte de a intra în România, iar amenda pentru necompletarea acestuia ajunge la 5.000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Citește și: Aglomerație la granițe, după schimbările privind măsurile anti-Covid. Cei care vin din afara UE trebuie să prezinte un test PCR negativ | AUDIO