Confidenţialitate

Aglomerație la granițe, după schimbările privind măsurile anti-Covid. Cei care vin din afara UE trebuie să prezinte un test PCR negativ | AUDIO

Este aglomerație la granița din vestul țării, după recentele schimbări privind măsurile anti-Covid: Toate persoanele care vin în țară din afara Uniunii Europene trebuie să prezinte la frontieră un test PCR cu rezultat negativ. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala Covid stau în carantină.

Pentru călătorii care vin din țări ale Uniunii Europene este obligatoriu certificatul sanitar. Aglomerația nu este la controlul de la poliția de frontieră, ci la triajul epidmiologic al Direcției de Sănătate Publică Arad.

De sărbători, autoritățile sanitare se așteaptă să crească numărul persoanelor carantinate după ce intră în țară.

Cele mai multe cazuri de acest fel s-au înregistrat în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 autostradă, cel mai tranzitat punct rutier de trecere a frontierei din România.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș:

„Odată cu intrarea noilor reglementări, mulți dintre concetățenii care se întorc în țară nu le cunosc și la intrarea în țară sunt carantinați. Ca atare, a crescut și nemulțumirea cetățenilor. În ultimele 8 ore s-au carantinat undeva la 1.400 de cetățeni români.”

Autoritățile le recomandă tuturor ca să se informeze despre măsurile aflate în vigoare chiar înainte de a merge în călătorie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ciprian Boițiu

Citește și: Constanța: Copil rănit de un glonț care a ricoșat, după ce polițiștii au tras focuri de avertisment a prinde un sofer băut