Confidenţialitate

România trimite vineri noi ajutoare pentru stingerea incendiilor din Grecia | GALERIE FOTO

50 de specialiști din cadrul ISU și din cadrul unităților subordonate pleacă vineri, 21 iulie 2023, în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor, ca ajutor suplimentar trimis de România prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, în urma solicitării oficialilor eleni. 4 autospeciale de stins incendii de pădure, 3 cisterne de 10.000 de litri și o mașină 4X4 ISUZU D-MAX, pleacă spre Grecia, dar și o tabără mobilă pentru cazare destinată pompierilor români.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a fost convocat vineri – 21 iulie 2023 – de către premierul României, Marcel Ciolacu, pentru aprobarea suplimentară a unui nou ajutor care să intervină în stingerea incendiilor de pe teritoriul elen.

50 de specialiști din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și din cadrul unităților subordonate pleacă vineri spre Grecia.

Aceștia vor pleca cu 4 autospeciale de stins incendii de pădure, 3 cisterne de 10.000 de litri și o mașină 4X4 ISUZU D-MAX, dar și cu o tabără mobilă pentru cazare.

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

Sursa foto: IGSU

IGSU: Misiunea se realizează prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene

„Hotărârea a fost aprobată de CNSU având în vedere monitorizarea atentă a situației generate de incendiile de vegetație din Republica Elenă și solicitarea de asistență internațională a autorităților din Grecia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, precum și cu informarea prealabilă a președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Misiunea externă de sprijin se realizează prin Mecanismul European de Protecție Civilă al Uniunii Europene, unde Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională”, transmite IGSU.

Sursa colaj foto: IGSU

Citește și: Grecia: Mărturia unui român voluntar în misiunile de salvare: Totul negru și cenușă. Încă mai am în nas mirosul de fum | AUDIO