România şi India vor colabora în domeniul turismului

România şi India vor colabora în domeniul turismului,  potrivit unui memorandum semnat, miercuri, de către ministrul român de resort, Bogdan Trif, şi ambasadorul Republicii India la Bucureşti, Thanglura Darlong.  Memorandumul a fost semnat la sediul Guvernului , în prezența premierului  Viorica Dăncilă și a vicepreședintelui Republicii India, Venkaiah Naidu.

În baza parteneriatului, se va constitui un grup de lucru comun ce va avea întâlniri periodice care vor viza schimbul de date de bune practici la nivelul celor două instituții. Membrii grupului vor veni cu expertiza fiecărui stat în parte în ceea ce privește organizarea și promovarea activității turistice din țările partenere.

Un alt obiectiv al memorandumului semnat astăzi urmărește atragerea de investiții pentru dezvoltarea turismului românesc.

„România este o destinație competitivă la nivel european, cu o multitudine de resurse naturale și antropice care reprezintă atracții turistice importante pentru vizitatorii din India. Totodată, urmărim și oportunitățile de investiții, eventuale parteneriate româno-indiene pentru dezvoltarea diferitelor forme de turism, cum ar fi cel de sănătate, cultural sau de business”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS