România și-a luat rămas bun de la ultimul său rege, Regele Mihai I – GALERIE FOTO

Sâmbătă, România și-a luat rămas bun de la ultimul său rege, Regele Mihai I.

Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzile Bucureștiului pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Regele Mihai I. Funeraliile de stat au început în jurul orei 10:20 în Sala Tronului din Palatul Regal, apoi au continuat în Piața Palatului și la Catedrala Patriarhală.

După ora 15:00 sicriul cu Majestatea Sa Defunctă a fost adus la Gara Băneasa de unde a fost preluat cu Trenul Regal către Curtea de Argeș, locul unde va fi înmormântat Regele Mihai I.

Mai mulţi reprezentanţi ai unor familii regale europene, printre care Prinţul Charles al Marii Britanii şi fostul Rege Juan Carlos al Spaniei, au asistat sâmbătă în România la funeraliile Regelui Mihai. Îi puteți vedea alături de înalți oficiali europeni și români în fotografiile realizate de Octav Drăgan pentru www.europafm.ro.

„Regele Mihai al României a fost toată viaţa sa un om profund credincios. Credinţa sa nu era una formală, ci una existenţială şi practică. Regele l-a simţit pe Dumnezeu prezent şi lucrător în viaţa sa mai ales în momentele grele ale vieţii sale. Credinţa în Dumnezeu era pentru el lumină şi ajutor pentru viaţă. (…)

Credinţa şi rugăciunea Regelui Mihai l-au ajutat mult să fie statornic în iubirea faţă de popor şi de patrie, să respingă atât dictatura nazistă, cât şi dictatura comunistă, să rabde exilul impus lui de regimul comunist, să fie mereu curajos şi demn, harnic şi modest, răbdător şi iertător, virtuţi pentru care a fost preţuit atât de Casele Regale ale Europei, cât şi de oameni simpli”, a mai spus patriarhul Daniel, la slujba de înmormântare a fostului suveran, oficiată în Catedrala Patriarhală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS