România salută învestirea noului guvern de la Chișinău

Guvernul și Administrația Prezidențială anunță că Republica Moldova a făcut un pas important în depășirea crizei politice și speră că noul Executiv va continua parcursul pro-european.

Iar Ministerul român de Externe a declarat că urmărește cu atenție evoluțiile de la Chișinău.

   Guvernul de la București consideră că învestirea noului Executiv la Chișinău este un pas înainte pentru consolidarea stabilității politice.

Într-un comunicat de presă, Cabinetul Cioloș și-a exprimat speranța că noul Guvern “va reconfirma” un angajament pro-european, prin aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, dar și continuarea reformelor, în special cele în justiție.

Și președintele Klaus Iohannis a declarat că România va rămâne un susținător ferm al aspirațiilor europene ale Republicii Moldova:

    

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

         Ministerul român de Externe a îndemnat la calm, în urma protestelor de la Chișinău, și a făcut un apel către toți toți cei implicați să acționeze cu toată răspunderea astfel încât să fie asigurate parcursul democratic, stabilitatea și obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova.

Toată această situație creată în Republica Moldova este urmărită și de cancelariile internaționale. Ambasada Statelor Unite la Chișinău cheamă toate părțile să se abțină de la acțiuni care ar încuraja sau provoca violențe.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS