România, pregătită să ajute Australia în lupta cu incendiile de vegetație

România vrea să sprijine Australia. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că are forțe pregatite pentru a fi trimise în această țară, lovită de puternicele incendii care au mistuit deja mii de hectare în statul Victoria.

Președintele Klaus Iohannis a cerut ca România să ofere Australiei „ajutor în cel mai scurt timp”.

Ministerul de Interne raspunde apelului lansat la nivel european si are forte pregatite pentru a fi trimise in Australia – este anunțul autorităților române după ce la nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă.

Centrul de Coordonare a Raspunsului in Situatii de Urgență al Uniunii Europene a lansat un apel catre statele membre pentru a comunica in cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispozitie pentru a fi dislocate in vederea interventiei in Australia.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria. Incendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23. De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS