România întâlnește duminică Georgia în Rugby Europe Championship

Echipa națională de rugby va juca duminică un meci foarte important cu Georgia, acasă, în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Căpitanul Mihai Macovei și selecționerul Lynn Howells anunță că au ca obiectiv doar victoria, în fața adversarilor care sunt deja calificați la Cupa Mondială din 2019, fiindcă rivalitatea dintre cele două echipe nu le dă altă opțiune. Tehnicianul galez ar vrea să demonstreze că echipa lui merită să câștige competiția continentală, iar selecționerul Georgiei, neozeelandezul Milton Haig spune că întâlnirile cu România au fost de fiecare dată cele mai dificile pentru el.

În clasament, georgienii sunt pe primul loc cu 18 puncte, urmați de “tricolori” cu 15, Spania și Germania au câte 8 puncte, a 5-a este Rusia cu 4 puncte, iar pe ultima poziție stă Belgia, cu doar două puncte.
Reprezentativa “stejarilor” se poate califica la Cupa Mondială din Japonia dacă va câștiga Rugby Europe Championship, dacă termină a doua după Georgia – care are prezența asigurată de la ediția trecută din Anglia, sau dacă se impune într-un baraj cu ocupanta poziției a 3-a din Pacific Tri-Nations, unde se luptă Fiji, Samoa și Tonga.
Meciul de rugby RomâniaGeorgia se joacă duminică, de la ora 15:00 pe stadionul “Arcul de Triumf”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS