Confidenţialitate

România, în plină pregătire pentru Eurobasket 2017: urmează testele cu Estonia și Portugalia

Echipa națională de baschet masculin își încheie prima parte a pregătirii pentru Campionatul European de la Cluj, unde în perioada 1-7 septembrie va găzdui una dintre grupele competiției.
Antrenorul Marcel Ţenter se declară mulțumit că nu se confruntă cu accidentări și spune că se concentrează acum pe tactica pentru primele meciuri test.
Baschetbalistii tricolori vor merge în Portugalia, unde vor întîlni Estonia și reprezentativa lusitanilor. Cele două jocuri sunt programate la 15 și 16 iulie.
Sub comanda lui Ţenter se află deja Giordan Watson, unul dintre cei trei americani avuți în vedere pentru naturalizare. Tehnicianul îi va mai testa pe DJ Cooper de la Pau Orthez, MVP-ul sezonului precedent în Franța, și pe Scottie Wilbekin, care a evoluat în Euroliga alături de Darussafaka.
Ajunsă la un turneu final după o pauză de 30 de ani, naționala de baschet masculin a României va debuta la Europeanul de la Cluj la 1 septembrie, împotriva Cehiei. Din grupa C mai fac parte Spania – campioana continentală en-titre, echipă cu 8 jucători din NBA în lot -, Croația, Ungaria și Muntenegru.
Primele patru clasate se califică în faza optimilor de finală.