Confidenţialitate

România în Direct: Vaccinul AstraZeneca, ”posibile legături cu formarea cheagurilor de sânge.” Ce să facă România? | VIDEO

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că există o posibilă legătură între vaccinul AstraZeneca și apariția unor cheaguri de sânge la unele persoane.

Cazurile sunt foarte rare, iar autoritățile europene au recomandat ca această posibilitatea să fie trecută în prospect.

Mai multe state analizează acum dacă există posibilitatea ca rapelul să fie făcut cu alt ser. De asemenea, guvernul Marii Britanii a recomandat vaccinarea cu „un alt ser pentru cei sub 30 de ani.

România urmează să ia o decizie în acest sens în orele viitoare. La apariția suspiciunilor în trecut, România a continuat vaccinarea și a spus că beneficiile depășesc riscurile.

Aproape 300 de mii de români s-au retras de la vaccinare sau nu s-au mai prezentat la vaccinarea cu serul dezvoltat de Universitatea Oxford.

AstraZeneca este cel mai accesibil vaccin și cel mai ușor de administrat, netrebuind păstrat în condiții speciale. O mare parte din campania de vaccinare era bazată pe folosirea acestui ser, mai ales că el putea fi distribuit medicilor de familie.

V-ați vaccinat cu AstraZeneca? Ce veți face mai departe? Cum luați decizia de a vă vaccina? Ce ar trebui să facă acum autoritățile ca să nu afecteze întreaga campanie de vaccinare?