Confidenţialitate

România în Direct: Protestele continuă. PSD și AUR cer modificarea restricțiilor. În ce politicieni mai aveți încredere? | VIDEO

Președintele Iohannis a avut ieri o primă intervenție, scrisă, după protestele din ultimele zile.

Președintele a cerut guvernului să dialogheze mai mai mult cu oamenii și să explice de ce au fost implementate unele măsuri.

Premierul Cîțu spune că protestele sunt de înțeles, atâta vreme cât se desfășoară în limitele legale. Iar ministrul de interne Bode este cel care i-a numit pe protestatari grup minoritar și care vrea să provoace statul.

Protestele au continuat, iar o mare parte din public reproșează guvernanților că nu explică măsurile pe care le iau și temeiul lor științific. Și că, la rândul lor, nu respectă măsurile luate sau îi protejează pe cei care nu o fac. Doi membri ai cabinetului, miniștrii Voiculescu și Turcan au fost surprinși fără mască în spațiile publice.

Premierul Cîțu a invitat PSD la consultări, dar a fost refuzat. PSD acuză guvernul de haos și de incapacitate de a rezolva situația complicată a României. Liderii partidului au taxat greșelile partidului, în special lipsă purtării măștii.

La rândul său, AUR susține protestele și le încurajează, liderii săi nefiind de acord cu majoritatea restricțiilor impuse și încurajează publicul să nu le respecte.

Cum evaluați activitatea clasei politice în actuala criză? În care politicieni aveți încredere, fie de la putere sau din opoziție? Cine credeți că este capabil să ne treacă de actuala criză?

Cătălin Striblea așteaptă răspunsurile voastre la 0372 069 599, de la 13:15.

Foto: Marius Mantea