Confidenţialitate

România în Direct: Nicușor Dan suspendă aprobarea unor proiecte imobiliare. Cât de bine și legal se construiește în orașul tău? | VIDEO

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a cerut Consiliului General să suspende vreme de doi ani Planurile de Urbanism Zonal ale sectoarelor.

Acestea sunt proiectele cadru pe baza cărora se dau aprobări pentru construcții în București. Nicușor Dan spune în argumentarea sa că aceste planuri înlesnesc ilegalități și duc la scăderea calității vieții în oraș.

În nota de fundamentare a Hotărârii propuse, se arată că planurile aprobate de Sectoare duc la înjumătățirea spațiilor verzi, că dau posibilitatea construirii în parcuri, că îndesesc populația în mod nejustificat, dar și că introduc în legalitate imobile care au fost construite nelegal. Dacă cererea Primarului General este aprobată atunci toate proiectele care nu au autorizări încă vor avea de așteptat.

Decizia lui Nicușor Dan vine după ce în ultimii ani în București s-a construit haotic, s-au aprobat blocuri foarte aproape unele de altele, s-a încălcat masiv legislația urbanistică și s-au distrus parcuri. În consecință, orașul a devenit din ce în ce mai aglomerat, traficul s-a blocat, utilitățile publice nu mai fac față, transportul în comun este ineficient, poluarea are cote uriașe, iar școlile au un număr de elevi prea mare. Dar această situație se repetă în toate marile orașe ale României, asaltate de ansambluri imobiliare mai bine sau mai prost făcute.

România în Direct te invită la o dezbatere despre cum se construiește în orașul tău.

Cât de bine și legal se construiește în orașul tău? Se respectă distanța dintre blocuri, mai aveți parcuri și spații verzi? Care este cea mai gravă greșeală de urbanism pe care ai văzut-o în localitatea ta? Ce regulă ai institui ca lucrurile să revină la normal?

Foto: Inquam/ Octav Ganea