Confidenţialitate

România în Direct | Nicușor Dan: ”Greva de la STB, politică și ilegală”. Sunt corecte acțiunile sindicatelor din România? | VIDEO

O instanță din București va decide în următoarele ore asupra legalității grevei inițiate de lucrătorii de la Societatea de transport București. Autobuzele și tramvaiele nu circulă din această dimineață în capitală, ceea ce a dus la blocarea traficului și aglomerație uriașă la metrou.

Muncitorii numesc greva spontană și spun că este declanșată de refuzul directorului companiei de a mări salariile măcar cu rata inflației.

Primăria și conducerea STB spun că greva este ilegală, măcar din prisma faptului că sindicatele nu au scos pe traseu o treime din autobuze, conform legii. Sindicatul STB a fost acuzat de ilegalități în activitatea sa.

Miercuri, o grevă de avertisment a blocat o parte din școlile românești. Profesorii cer o mărire de salarii la care au dreptul prin lege, dar pe care guvernul a blocat-o. Iar mai multe mișcări sindicale din sănătate sau poliție au protestat în aceste zile.

Cum vă afectează protestele din ultima vreme? Vi se par corecte acțiunile sindicatelor din România? Cum credeți că trebuie să protesteze acestea? Au dreptul să ia publicul ostatic ca să-și îndeplinească revendicările?

Foto: INQUAM Photos/George Călin