Confidenţialitate

România în Direct: Medic: ne așteaptă o lună neagră. Ați fi de acord cu o nou carantină ca să avem un Crăciun liniștit? | VIDEO

Câteva imagini cu pacienți pe holurile Institutului Matei Balș au apărut în această dimineață în spațiul public.

În ele se vede cum oamenii stau conectați la oxigen pe paturi improvizate pe holurile spitalului. Acesta și-a atins capacitatea în secțiile de terapie intensivă și trebuie să recurgă la îngrijiri pe holuri.

În același timp, directorul spitalului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că ne așteaptă o lună neagră dacă lucrurile vor continua la fel. „Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

În același timp, președintele Iohannis se va întâlni astăzi cu membri ai guvernului pentru a analiza modul în care funcționează măsurile de criză și dacă se impun altele noi.

De câteva săptămâni, autoritățile au apelat la carantina locală, punctuală, în anumite localități. Măsura pare, însă, să nu aducă rezultatele dorite. Pe deasupra, cel puțin în localitățile carantinate din jurul Bucureștiului, nu este clar cum funcționează această măsură, neexistând filtre sau controale care să verifice populația.

Nu este clar la această dată ce alt tip de măsuri ar mai putea impune autoritățile în afara carantinei pe o perioadă limitată care să întrerupă lanțul contagiunii.

Cum vi se pare că funcționează actualele măsuri împotriva epidemiei. Dacă locuiți într-o localitate carantinată, ce înseamnă asta pentru voi? Ce măsuri sunt aplicate și cum sunt respectate? Ați fi de acord cu o nouă carantină limitată care să ne dea voie să avem un Crăciun împreună cu familia?