România în Direct: Legile Justiției, respinse de procurori și judecători. Cum ar trebui să reacționeze cetățenii?

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiției prevede ca numirile în funcțiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secția de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiției, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat președintele României.

O altă modificare propusă la pachetul de legi ale Justiției prevede ca Inspecția Judiciară să treacă la Ministerul Justiției.

Câteva sute de persoane au protestat miercuri în fața Guvernului, după ce ministrul justiției a făcut publice planurile pe care le are pentru schimbarea unor legi importante pentru funcționarea Justiției.

În exclusivitate la Europa FM, ministrul Tudorel Toader a comentat reacțiile pe care le-au trezit planurile pe care le-a anunțat în urmă cu o zi.  Cum comentează Tudorel Toader reacțiile apărute după anunțarea modificărilor la legile justiției?  ”Nu trebuie să apreciez eu (reacțiile la modificarea legilor justiției – n.r. ). Pachetul de legi privind justiția va fi cel mai dezbătut pachet de legi pentru că reformează una din cele trei puteri ale statului. Eu am pus în dezbatere liniile directoare pe care vreau să le modific”.

La România în Direct comentăm azi împreună subiectul. Legile Justiției au fost respinse de procurori și judecători. Cum ar trebui să reacționeze acum cetățenii?

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.