Confidenţialitate

România în Direct: Generalul care și-a vaccinat copilul peste rând. Până unde ai merge ca să-ți ajuți copilul? | VIDEO

Șeful Corpului de Control din MApN, generalul Duican, și-a vaccinat fiul în centru special cu circuit închis.

Fiul generalului a fost vaccinat peste rând, chiar mai repede decât etapa esențialilor. Ministerul a aflat, dar acest lucru a fost ținut ascuns până la aflarea lui de către ziarul Libertatea. Generalul Duican a fost destituit și înlăturat din funcție.

De-a lungul timpului, presa din România a semnalat numeroase cazuri de nepotism. E vorba de numirea în funcție a unor copii de demnitari, de alocări ilegale de beneficii, de fonduri sau de promovări incorecte. Acesta este însă unul dintre cazurile clare de încălcare a legii, fără a exista dovada unei situații riscante, periculoase pentru viața copilului.

În mod evident, părinții sunt înclinați să facă totul și să asigure viața și confortul copiilor. Asta înseamnă protejarea în fața eșecului, asigurarea unor mijloace de trai, sprijin material sau ajutor în situații dificile.

În ce măsură, însă, putem ca părinți să ajungem la încălcarea legii? Și în ce măsură noul nostru mod de viață le asigură un viitor corect copiilor noștri.

România în Direct vă invită la o dezbatere despre cum ne creștem copiii.

Până unde ai merge ca să-ți ajuți copilul? Ai încălca legea ca să-l știi în siguranță înaintea altora aflați în aceeași situație? Ce efecte are asta asupra societății în care trăim?