Confidenţialitate

Cătălin Tolontan, despre generalul care și-a vaccinat fiul peste rând: Șeful Corpului de control al Armatei este cel care a încălcat printre primii regula | AUDIO

Șeful Corpului de Control din Ministerul Apărării și-a vaccinat fiul peste rând, în prima etapă, într-un centru special.

Informațiile au fost furnizate de Ministerul Apărării, la solicitarea jurnaliștilor de la ziarul „Libertatea”.

Reprezentanții ministerului spun că, din cauza acestei situațiigeneralul de brigadă Dorinel Duican a fost trecut în rezervă.

Jurnalistul Cătălin Tolontan, coordonator editorial la ziarul „Libertatea” în emisiunea „Piața Victoriei”:

”Oamenii de la un centru special care se află în interiorul Spitalului Militar Central s-au trezit cu acest general, cu fiul de mână, și au crezut că se vaccinează generalul, numai că se vaccina fiul. Și ne întrebăm de ce Ministerul Apărării a avut nevoie de întrebările unui ziar, care fac parte dintr-o investigație mai amplă privind centrele speciale, pentru a face public un caz pe care, alminteri, pare-se că l-a rezolvat cu fermitate. Și anume l-a trecut în rezervă pe un general, șeful Corpului de Control, care și-a vaccinat fiul peste rând.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vaccinarea „peste rând”, în prima etapă de imunizare anti-Covid, când, teoretic, se vaccinau doar cadrele medicale, a fost făcută într-un din centrele speciale ale Armatei, din cadrul Spitalului Militar Central, care nu putea fi găsit public pe platforma de vaccinare.

Dacă acest caz nu ar fi fost descoperit de jurnaliști, cel trimis să ancheteze posibile nereguli la vaccinare ar fi fost chiar generalul de brigadă Dorinel Duican , pentru că ar fi fost atribuțiile sale ca șef al Corpului de Control MapN, a subliniat Cătălin Tolontan:

”Ministrul, înainte să facă publică povestea cei de la Libertatea, a spus că a trimis controlul, ca să ia caz cu caz. Dacă șeful ăsta al Corpului de Control nu era descoperit de ei, înainte, pe el îl trimiteau, că el se ocupă cu asta. Armata este puternic implicată în această operațiune de vaccinare și șeful Corpului de control al Armatei Române este cel care a încălcat printre primii regula, Foarte bine că l-au prins, foarte bine că l-au pedepsit, foarte rău că nu au comunicat lucrul ăsta”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.