Confidenţialitate

România în Direct: Fotbalist celebru, prins pe autostradă fără permis. Cât de ușor este să obții un permis ilegal în România? | VIDEO

Fotbalistul clubului FCSB, Florinel Coman, a fost oprit de Poliție pe autostradă pentru că circula cu 165 de kilometri la oră.

Fotbalistul nu are, însă, un permis de conducere eliberat de autoritățile din România. El a prezentat un document eliberat în Ucraina și asupra căruia planează dubii c-ar fi fost obținut în mod legal. Poliția i-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Potrivit relatărilor din presă, obținerea unui permis în Ucraina este o practică curentă. Acestea sunt eliberate în zone greu accesibile, de exemplu în Donbass, aflat sub controlul forțelor separatiste.

Un astfel de document poate fi obținut cu 800 de euro. Autoritățile române au mai depistat permise ilegale din Republica Moldova sau Cipru, dar cea mai mare rețea este cea care a distribuit anul trecut zeci de documente eliberate în Congo.

Dacă nu vrei un permis internațional, la fel de ușor pare că se poate obține un permis în România. Anul trecut autoritățile au destructurat o rețea de polițiști români din Suceava care ani buni a eliberat permise fără examen.

La percheziții au fost găsiți 1,2 milioane de euro. Parchetul arată că mita pentru un permis ajungea și la 6000 de euro. Aceasta este a doua rețea majoră expusă public după uriașul scandal al permiselor de la Argeș, în urmă cu zece ani.

Cât de ușor este să obții un permis de conducere ilegal în România? Se mai dă șpagă la eliberarea unui permis în România, după numeroasele arestări în Poliție? Câtă încredere aveți în corectitudinea examenelor pentru permise?