Confidenţialitate

Fotbalistul Florinel Coman, prins de polițiști că circula cu un permis de conducere care nu este valabil în România

Fotbalistul Florinel Coman a fost oprit de polițiști pe Autostrada 2 și a prezentat un permis de conducere care nu ar fi valabil în România. Documentul a fost obținut în Ucraina, spun autoritățile.

Între 600 și 800 de euro, atât plătesc mulți români pentru a obține din Ucraina documente auto falsificate, mai ales permise de conducere.

Este metoda aleasă de cei care nu reușesc să promoveze în țară examenul auto.

Florinel Coman a fost oprit de oamenii legii pe A2, după ce a fost depistat că mergea cu 165 de kilometri/oră. S-a ales cu un dosar penal, după ce a prezentat un permis de conducere obținut în Ucraina, care nu este însă valabil în România.

Cazul fotbalistului nu este singular, iar oamenii legii spun că au întâlnit multe cazuri de români care, nefiind în stare să obțină carnetul de șofer în țară, apelează la acte false procurate din țara vecină.

 ”Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, declara subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, citat de Adevărul.

Mai mult, în unele cazuri, polițiștii din zona de nord-est a României spun că unii dintre cei prinși cu permise de conducere din Ucraina nu ar fi avut efectiv cum să le obțină din țara vecină pentru că nu aveau pașapoarte pentru a intra în țara respectivă.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Buda