Confidenţialitate

România în Direct: Fetița umilită la Sângiorz. O problemă personală sau una a societății? | VIDEO

Poliția din Sângiorz-Băi desfășoara o anchetă în cazul unui cetățean care și-a umilit copilul de 14 ani.

Pe internet au apărut mai multe imagini în care bărbatul își filma fetița pedepsită, în genunchi, cu mâinile deasupra capului.

Copilul a fost pus să repete de mai multe ori că ”nu mai sunt obraznică și nu o să mai supăr pe mama și pe tata.” Cetățeanul în cauză este primarul localității și candidează pentru un nou mandat.

El a explicat apariția filmului ca fiind o postare a adversarilor politici și și-a justificat gestul spunând că acesta ține de viața personală.

”În viața persoanală a fiecăruia nu se poate băga nimeni, și nu e normal să o folosiți în campanie electorală. Eu nu spun nimănui cum să-și educe copiii sau să-și crească copiii, însă nici nu cunosc vreun părinte care să nu-și fi certat vreodata copiii.”

Primarul dă chiar exemplul său spunând că și el a fost bătut de mama sa cu nuiaua din gard.

Statisticile îi dau dreptate. Un studiu realizat de organizația Salvați Copiii spune că 63 la sută dintre români își bat copiii. Doar 38 la sută dintre copii recunosc acest lucru. Conform aceluiași studiu, 20 la sută dintre părinți apreciază bătaia ca un lucru pozitiv.

Este aceasta o problemă personală, așa cum spune bărbatul din Sângiorz-Băi? Poate interveni societatea în astfel de situații? Până unde poate merge intervenția statului într-o astfel de familie?